Spiikkeri

Spiikkerinä olen työskennellyt vuosien varrella paljon. Toimin Iskelmä-radion vakituisena kanava-äänenä 7 vuotta, jonka jälkeen olen tehnyt runsaasti spiikkejä mm. Tussitaikurien ja Videotiivisteen videoihin, sekä eri toimijoiden radiomainoksiin. Lisäksi olen tehnyt äänityötä mm. Pikku Kakkosen radioon, sekä kokonaisen äänisatu-maailman Soiva Satupuu Seikkailupuistoon Turkuun.  

Audio-työssä minua viehättää erityisesti sen herkkyys ja intiimiys. Äänitöitä tehdessäni huomaan heti "mitä minulle oikeasti kuuluu juuri nyt". Mm. kehon jännitykset ja yleinen vointi vaikuttavat ääneen, samoin se, onko studiossa turvallinen olo työskennellä. Lisäksi varsinkin lapsille tehtävä äänityö on huikeaa, koska siinä vain mielikuvitus on rajana. Esimerkiksi lohikäärmeellä lentäminen teatterin lavalla tai audiovisuaalisissa tuotannoissa on vaivalloinen ja kallis projekti, mutta äänistudiossa se sujuu helposti, siinä missä merten syvyyksiin sukeltaminen tai itsensä keijukaiseksi taikominenkin.

Minulla ei ole omaa studiota äänittämistä varten, mutta hyviä yhteistyökumppaneita studion kera kyllä. Erinomaista osaamista löytyy esimerkiksi osoitteista https://creativemonkey.fi/  ja www.trillionaireproductions.fi


Lisää spiikkinäytteitäni osoitteessa:

https://tampereenfreet.net/veera-degerholm.html

(Veera Degerholm - TAMPEREEN FREELANCE-NÄYTTELIJÄT)

Kuvagalleria