Juontaja

Juontajana olen työskennellyt vuosia niin televisiossa kuin live-keikoillakin. Kenties tunnetuin juontajanpestini on vuonna 2005 alkanut Ylen makasiiniohjelma Pikku Kakkosen juontaminen. Tässä työssä kameran edessä työskentelystä ja sen lainalaisuuksista on tullut arkipäivää. Pikku Kakkosessa juontaminen pitää sisällään paljon muutakin kuin perinteisen juontajan roolin: leikistä ja taiteen tekemisestä aina live-konsertteihin ja yleisötyöhön.

Toinen pitkän linjan juontopestini on Tampereen kaupungin Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaisten juontaminen Tampere-talossa, Lasten parlamentin edustajien kanssa. Tätäkin tehtävää olen hoitanut kohta 20 vuotta.

Lastenkulttuurin parissa juontajan ja tarinankertojan roolit ovat usein lähellä toisiaan.

Edellisten lisäksi teen säännöllisesti tilauskeikkoja tapahtumien ja juhlien juontajana ja silloin tällöin myös keskustelupaneelien ja webinaarien vetäjänä. Useimmiten käsikirjoitan juonnot itse tilaajan antaman informaation ja toiveiden mukaan.

Juontajan merkitys on usein suurempi kuin tulee ajatelleeksi. Juontaja kantaa ison vastuun juhlan sujuvuudesta, kohtaa esiintyjät ja heidän tarpeensa ja toiveensa sekä luo omalla persoonallaan ja lähestymistavallaan juhlan tunnelmaa. Ei ole aivan yhdentekevää kuka juhlaa juontaa, ja ammattitaitoisen juontajan kantama vastuu on pois myös järjestäjien harteilta. Huolellinen suunnittelu ja riittävä määrä dialogia järjestäjätahon kanssa luo parhaan juhlan tai tapahtuman.

Juontajana olen kiinnostunut monenlaisista työtilauksista. Omimmillani olen lastenkulttuurin parissa sekä mielen hyvinvoinnin teemojen äärellä.

Pikku Kakkoseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä suoraan Yle Lapset- toimitukseen, osoitteeseen teija.ryosa@yle.fi

Kuvagalleria